Picture of Leo & Suzan.

EchD: Authenticiteit, uniciteit en oorspronkelijkheid

Authenticiteit betekent echtheid en puur-zijn.
Uniticiteit betekent uniek zijn, er is er maar één van jou.
Oorspronkelijkheid gaat over wie je in de basis bent met jouw unieke energie en creativiteit.

Deze drie woorden samen, vormen een geheel, een begrip, wat ik EchD of EchD-zijn noem. Het is een avontuur om dit EchD-zijn te gaan ontdekken en te verkennen. Een avontuur met vaak hoge toppen en diepe dalen, maar altijd de moeite waard.

EchD-zijn kan alleen ontdekt en geëxploreerd worden in een omgeving die veilig en oordeelvrij is. Een omgeving waarbij in eerste instantie jijzelf en soms ook anderen vrij zijn van schuld en schaamte.

Dit is de omgeving en de plek die ik creëer als je een sessie bij mij volgt en die ik je gaandeweg leer te creëren in en voor jezelf. Hierdoor heb je alle vrijheid om echt te kunnen (door)voelen en diep in contact te komen met jezelf, waardoor je uiteindelijk veel meer balans gaat ervaren in je leven.
Deze plek noem ik jouw “Land van EchD”.

De naam EchD en het aanvullende gedachtegoed is in 2020 geboren vanuit de passie en (levens)ervaring van Suzan. In het partnerschap met Leo vond het allerlei prachtige vormen en leidt het steeds weer tot het ontwikkelen van nieuwe prachtige programma's, zowel offline als online.

Tagline

Medium length section heading goes here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

01

Onze visie

Onze visie

Onze visie

Elk mens mag met zijn authenticiteit, unicitieit en oorspronkelijkheid zijn of haar plek innemen in het leven en de maatschappij. Het unieke zelf (EchD-zijn) is daarbij leidend.

Suzan on the Lapalma Vulcano.
02

Onze missie

Onze missie

Onze missie

Mensen ondersteunen, inspireren en begeleiden  bij het innemen van hun plaats in het leven en de wereld met hun unicitiet en kwetsbaarheid.

Leo & Suzan hugging each other and celebrating.
03

Gedachtegoed

Gedachtegoed

Gedachtegoed

EchD zijn gaat over zijn wie je bent, in het moment, met alle gevoelens, gedachten en verlangens die er op dat moment zijn, zonder dat je verdoezeld, je anders voordoet, het is eerlijk en open en je draagt zelf verantwoordelijkheid voor alles wat je voelt, denkt en verlangt. De “T” is vervangen door de ‘D’, wat anders is dan je het hoort te schrijven. Het staat symbool voor jouw uniciteit, in welke uitingsvorm deze dan ook zichtbaar wordt. Ook al is dit anders dan hoe het wellicht hoort en hoe de grote massa het vormgeeft . Je omarmt jouw unieke zijn (kracht en kwetsbaarheid) en gaat daar helemaal in en voor staan. Het is de ‘D’ van Diamond en Diversity. Dus gaan stralen in en met jouw diversiteit.

Selfie of Suzan.
04

De 8 van EchD

De 8 van EchD

Elke letter heeft een betekenis

De letters van het woord EchD staan voor een aantal waarden en aandachtsgebieden.

Tegelijkertijd is er een koppeling met de 4 elementen en een bijbehorend transformatie symbool. Deze zijn ook terug te vinden in het logo. Ik heb deze gebieden de "8 van EchD" genoemd:

- "E" = Expression & Exposure ~ vuur ~ feniks
- "C" = Creativity & Consciousness ~ aarde ~ lotus
- "H" = Honesty & Heartwisdom ~ lucht ~ vlinder
- "D" = Diamond & Diversity ~ water ~ parel

Portrait of Suzan.
Suzan
Oprichtster EchD en Land van EchD

Ik ben Suzan van Apeldoorn, geboren in 1978, moeder van een jongen en meisje en partner van Leo. Gedurende mijn leven ben ik met vallen en opstaan op avontuur en ontdekking geweest met de vraag hoe ik op een fijne manier met mijn gevoeligheid, creativiteit en uniciteit mijn bestaan kon vormgeven. Het creëren in de vorm van schilderen en schrijven is daar steeds weer een belangrijk onderdeel van geweest. Ik besefte me steeds meer hoe de non-verbale taal een taal op zich is en door het ontmoeten van zoveel (gevoelige) mensen tijdens mijn werk als therapeut voelde ik steeds helderder dat ik alle ruimte wil en moet creëren voor deze gevoeligheid. Ik voel een enorme gedrevenheid en passie in het bestuderen van de diverse unieke manieren van voelen en communiceren, de verschillende breinen en de neurodiversiteit. Vanaf mijn 20ste levensjaar ben ik zowel in de jeugdzorg als de psychiatrie werkzaam geweest als beeldend therapeut. Een paar jaar later ontwikkelde ik na een opleiding reading en healing mijn eigen manier van (beeldend) energetisch werken. Een prachtige toevoeging aan mijn repertoire. Toen ik in 2019 mijn relatie beeindigde kwam ik op een punt waar ik EchD helemaal mijn eigen leven kon vormgeven. Met de ontmoeting van Leo vielen alle puzzelstukjes in elkaar, zowel over mijn EchD-zijn als mijn plek in het leven en de maatschappij. Ik ben enorm nieuwsgierig, eigenwijs en houd ervan naar de dingen te kijken zoals ze in werkelijkheid zijn. Mijn kernwaarden zijn oordeelloosheid, openheid, nieuwsgierigheid, creativiteit, avontuurlijkheid en spiritualiteit.

Leo
Mede-oprichter Land van EchD

De eerste rol in mijn leven was kind van Corina en Joop, geboren in Zuid-Afrika met als koosnaam ‘Leewkie’. In Nederland werd dat al snel gewoon Leo en ineens had ik ook ooms/tantes, neefjes/nichtjes. Na een moeizame start om over te schakelen van Zuid-Afrikaans/Engels naar Nederlands worstelde ik me door diverse opleidingen die technisch/wetenschappelijk gericht waren terwijl ik eigenlijk cameraman had willen worden en psychologie/filosofie willen studeren. Toen nog onwetend van mijn ADHD is het nu wel verklaarbaar waarom ik alsnog blijk een passie voor fotografie te hebben en dit nu grotendeels mijn tijd vult. Dat ik op latere leeftijd toch die studie psychologie heb gedaan en mogelijk ook de filosofie ga oppakken zie ik als een inhaalslag om dichter bij mezelf te komen. Toch heb ik vele jaren met veel plezier en toewijding mijn rol als business consultant vorm gegeven. Alles bij elkaar genoeg voedingsbodem om een nieuw avontuur aan te gaan met Suzan door op Oosterwold haar succesvolle bedrijf verder uit te breiden. Niet geheel verrassend als ik zeg dat de plek op Oosterwold, met de avontuurlijke naam “Land Van EchD”, een fantastische plek wordt om aangenaam te vertoeven. Suzan en ik, onze kinderen, heten jullie van harte Welkom!

Portrait of Leo.
Tagline

Neem contact op

Hulp nodig of interesse? Neem contact met ons op en dan zullen wij jou zo snel mogelijk verder helpen.

Bedankt, wij nemen spoedig contact met je op!
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.